Exploitatievergunning horecabedrijf

Algemeen

Om een horecabedrijf te kunnen exploiteren heeft u een exploitatievergunning van de gemeente nodig. Deze vergunningsplicht geldt voor ieder horecabedrijf. Ook wanneer u geen alcoholhoudende drank serveert, moet u een exploitatievergunning aanvragen.

Hoe werkt dat?

U kunt een exploitatievergunning krijgen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De eigenaar of leidinggevende is minimaal 21 jaar oud.
  • De omgeving heeft geen last van uw horecabedrijf. De gemeente kan vragen dat u maatregelen neemt om daarvoor te zorgen.
  • In het gebied mogen horecabedrijven zitten.

Voordat u de aanvraag kunt doen moet u een Bibob-formulier invullen. Hiermee checken wij de achtergrond van uw bedrijf en de mensen die er werken.

U kunt de vergunning aanvragen door het digitale formulier in te vullen.

Exploitatievergunning horecabedrijf aanvragen

Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U kunt ook langskomen bij de gemeente.

Let op! Bij deze aanvraag past de gemeente de Wet Bibob toe. Lees hier verder voor meer informatie.

Wat moet u meenemen?

  • Een bedrijfs- of ondernemingsplan.
  • Een document (zoals huurcontract, eigendomsakte) waaruit blijkt dat de aanvrager over de ruimte beschikt waar het horecabedrijf gevestigd wordt.
  • Een nauwkeurige plattegrond van het horecabedrijf (inclusief terras), waarop ook de oppervlakte van de verschillende ruimtes/terras staan aangegeven.
  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van alle leidinggevenden die in loondienst zijn.
  • Een kopie van de arbeidsovereenkomst van alle leidinggevenden die in loondienst zijn.
  • Een ingevuld Bibob-formulier.