Exploitatievergunning horecabedrijf
Algemeen
Om een horecabedrijf te kunnen exploiteren heeft u een exploitatievergunning van de gemeente nodig. Deze vergunningsplicht geldt voor ieder horecabedrijf. Ook wanneer u geen alcoholhoudende drank serveert, moet u een exploitatievergunning aanvragen.
Hoe werkt dat?
U kunt een exploitatievergunning krijgen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:
- De eigenaar of leidinggevende is minimaal 21 jaar oud.
- De omgeving heeft geen last van uw horecabedrijf. De gemeente kan vragen dat u maatregelen neemt om daarvoor te zorgen.
- In het gebied mogen horecabedrijven zitten.
Voordat u de aanvraag kunt doen moet u een Bibob-formulier invullen. Hiermee checken wij de achtergrond van uw bedrijf en de mensen die er werken.
U kunt de vergunning aanvragen door het digitale formulier in te vullen.
Exploitatievergunning horecabedrijf aanvragen
Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U kunt ook langskomen bij de gemeente.
Let op! Bij deze aanvraag past de gemeente de Wet Bibob toe. Lees hier verder voor meer informatie.
Wat moet u meenemen?
- Een bedrijfs- of ondernemingsplan.
- Een document (zoals huurcontract, eigendomsakte) waaruit blijkt dat de aanvrager over de ruimte beschikt waar het horecabedrijf gevestigd wordt.
- Een nauwkeurige plattegrond van het horecabedrijf (inclusief terras), waarop ook de oppervlakte van de verschillende ruimtes/terras staan aangegeven.
- Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van alle leidinggevenden die in loondienst zijn.
- Een kopie van de arbeidsovereenkomst van alle leidinggevenden die in loondienst zijn.
- Een ingevuld Bibob-formulier.